Homematic

Wat dient uw Smart Home te kunnen?
Met Homematic automatiseert U binnen elk bereik, verlichting, klimaat, veiligheid, zonwering, zoals u dat wilt hebben:.

Homematic is eenvoudig te installeren en wordt gekenmerkt door de hoogste beveiliging.
En u bepaalt zelf wat belangrijk voor u is: eenvoudige bediening, automatisering, individuele tijdprofielen of een combinatie van alles.

Verlichting:

Eenvoudig schakelen en dimmen van de verlichting door middel van schakelaars, afstandsbediening of via de smartphone app. Middels het samenvoegen van verlichting in een groep kunt u direct sferen oproepen in uw eigen woning. Bijvoorbeeld als het donker begint te worden zet u direct een avondsfeer in of als u gaat slapen of van huis gaat kunt u direct alle verlichting uit zetten. Middels tijdschakelingen of bij zons op- of ondergang kunt u automatisch de verlichting laten werken.

Gemak dient de mens.

Veiligheid:

Deur- en raamcontacten in combinatie met bewegingsmelders zorgen voor betrouwbare bewaking binnenshuis en buitenshuis, terwijl de sirene alarm slaat bij een inbraak. In de alarmmodus gaan ramen en deuren op alarm zodra ze worden geopend. Bewegings- en aanwezigheidsmelders zorgen voor betrouwbare bewaking binnenshuis en buitenshuis.

De smartphone app geeft direct de status weer om te zien dat alles goed is in de woning en om uw zorgen weg te nemen over het open laten van deuren en ramen – zelfs duizenden kilometers verderop. Op afstand kunt u de beveiliging aan of uit zetten en mocht er alarm zijn dan wordt u direct geïnformeerd met een push bericht op uw smartphone en bent u op de hoogte in welke ruimte er iets aan de hand is.

Bent u ’s avonds alleen thuis dan kunt u de schilbeveiliging aanzetten, u kunt vrij bewegen in huis en zelf bepalen welke ramen, deuren of ruimten beveiligd zijn.

Een gevoel van veiligheid in uw eigen woning.

Klimaat:

Eenvoudig het binnenklimaat regelen per ruimte. Dit kan voor vloerverwarming en radiatoren, waarmee een besparing op de energiekosten tot 30% mogelijk is. Door middel van wandthermostaten wordt de ruimtetemperatuur gemeten en de gewenste temperatuur ingesteld voor elke afzonderlijke ruimte die u wilt regelen in temperatuur.

Middels de smartphone app kunt u de temperatuur manueel per ruimte instellen of middels een automatische klok, zodat het op de door u gewenste tijden heerlijk comfortabel is. Als de omstandigheden veranderen, kunnen de gewenste temperaturen op elk moment flexibel worden aangepast. En kunt u ook koelen middels een warmtepomp, geen probleem ook dat kan! De bediening kan thuis, maar ook als u onderweg bent.

Een ruimteregeling voor maximaal comfort.

Zonwering:

Uw zonwering eenvoudig bedienen, individueel of alles tegelijk. Met een weerstation kunt u bij zonnig weer de zonwering automatisch laten zakken naar bijvoorbeeld 80% of als het regent of harde wind juiste de zonwering omhoog zetten. Uitvalschermen, rolluiken, gordijnen, jaloezieën met of zonder lamellen,  kunt u eenvoudig automatisch bedienen. Middels tijdschema’s kunt u de zonwering automatisch laten bedienen op de door u gewenste tijden en dagen, wel zo veilig als u met vakantie bent bijvoorbeeld.

Spraaksturing:

Verbind de Amazon Alexa of Google Assistent met Homematic IP waarbij u middels uw stem de verlichting, verwarming en zonwering kunt bedienen. Enkele voorbeelden zijn “Alexa” zet de verwarming in de woonkamer op 21 graden of “Alexa zet de hanglamp in de keuken op 50 procent.
Eenvoudig voor ouderen en speciale doelgroepen zoals blinde mensen of gehandicapten.
De spraaksturing is binnenkort verkrijgbaar in het Nederlands.

Comfort vanuit uw luie stoel.