Homematic Wired:
De nieuwe dimensie van uw Smart Home.


Met deze productlijn brengen we een eenvoudige bedrade oplossing op de markt die ongekende standaarden zet in huisautomatisering. Met Homematic IP Wired communiceren de apparaten – zoals de naam al aangeeft – met elkaar via kabelverbindingen. Deze functie brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, zoals een bijzonder hoge fouttolerantie, robuustheid en interferentie-immuniteit. De directe verbinding maakt ook datatransmissie op topsnelheid mogelijk.


Ondanks de complexe technologie in de slimme apparaten, is Homematic IP Wired zeer eenvoudig te bedienen. Dit is een enorm voordeel voor u als eindklant en ook voor gespecialiseerde bedrijven. Dankzij Homematic IP Wired heb je nu de mogelijkheid om te profiteren van de opkomende industriële transformatie. De apparaten zijn compatibel met de draadloze componenten van Homematic IP en ook met de klassieke Homematic-oplossing (via de centrale eenheid CCU3). De combinatie van verschillende productlijnen opent volledig nieuwe mogelijkheden voor gebouwautomatisering – zowel bij de eerste installatie als bij latere installatie achteraf. En last but not least is de installatie om kostenredenen ook de moeite waard: met Homematic IP Wired is het nu mogelijk om een ​​nieuw gebouw met slimme huistechnologie kosteneffectiever uit te rusten dan met conventionele elektra. Dit maakt het systeem de ideale oplossing voor uw eigen woning.

Vrije keuze bij het installeren van Homematic IP Wired

Om u verschillende opties te bieden, hebben we het mogelijk gemaakt om Homematic IP Wired op twee manieren te installeren: Het systeem kan worden geïnstalleerd via een puur lokale slimme huiscentrale, de CCU3, in combinatie met het Homematic IP Wired Access Point , De configuratie vindt vervolgens eenvoudigweg plaats via een webbrowser. In de tweede variant wordt het Wired-systeem, evenals de draadloze Homematic IP-oplossing, beheerd via de Homematic IP Cloud, waar het via het Homematic IP Wired Access Point met de cloud is verbonden. Vervolgens kunt u uw systeem lokaal configureren en bedienen met de gratis iOS- of Android-smartphone-app in huis of overal ter wereld.

Fouttolerant, bijzonder robuust huis- en gebouwbussysteem

Homematic IP Wired is uiterst robuust tegen storingsbronnen en maakt te allen tijde veilige gegevensoverdracht mogelijk. De topologie van de bus, via welke de afzonderlijke componenten zijn verbonden, kan vrijwel willekeurig worden geconstrueerd. De Homematic IP Wired Bus ondersteunt bijvoorbeeld de constructie van een ringtopologie, waarbij de bus altijd wordt geretourneerd door het toegangspunt van het ene apparaat naar het volgende en terug naar het toegangspunt. Als de lijn op een bepaald moment wordt onderbroken, schakelt de ringtopologie automatisch over op twee onafhankelijke buslijnen, zodat de apparaten in bedrijf blijven – en zonder vertraging. Naast de beveiligingscertificering van de VDE sluiten we ook geen compromissen als het gaat om gegevensbescherming: de volledige werking van Homematic IP Wired – of het nu Cloud en App of Smart Home-hoofdkantoren zijn – vereist geen invoer van persoonlijke gegevens. Homematic IP is volledig anoniem en respecteert uw privacy op een voorbeeldige manier.